Go Forest

Go Forest

10 000 bomen planten tegen eind 2023

Een samenwerking tussen Swap & Go Forest

Er wordt veel gepraat over duurzaamheid, maar wat is dat nu eigenlijk?

Geen vuilnis langs de straat? 100km/u rijden op de autostrade? Het onkruid laten staan in de tuin?

We zochten het op…

Volgens Mr Google, “Een kenmerk of toestand waarin de behoeften van de huidige, plaatselijke bevolking voldaan kunnen worden zonder dat het vermogen van toekomstige generaties of bevolkingen om hun behoeften te dekken aangetast wordt.” 

Bij Swap hebben we er zelf een beschrijving aangegeven die voor ons iets meer duidelijkheid schept.

“De impact verkleinen en de levensduur verlengen.”

Hiervoor willen we vooral inzetten op duurzamer netwerken door gebruik van Swap tools.

Swap biedt de oplossing om digitale identiteiten te bouwen en deze te koppelen aan bedrijven, mensen of voorwerpen.

Een van de producten is NFC Smart Business cards. Een alternatief op de klassieke visitekaart die het makkelijk maakt om alle gegevens, website, socials, video’s te delen met 1 tap op de smartphone.


Onze doelstelling: 10 000 bomen planten tegen 2023

Omdat samenwerken belangrijk is, zochten we een partner om ervoor te zorgen dat we dit doel kunnen behalen.
Op die manier kwamen we bij Go Forest. Een bedrijf samenwerkend met structurele partners die al zo’n 15 jaar bezig zijn met herbebossing.

Na onze eerste kennismaking klikte het vrijwel direct tussen Go Forest en Swap.

“Swap heeft dezelfde visie als Go Forest en samen kunnen we een meerwaarde bieden aan de markt en in return iets terugdoen voor de natuur”.

De samenwerking bestaat eruit dat we een boom planten voor elke Swap visitekaart of smart display die verkocht wordt.

Om dat aan te tonen zetten we op elke kaart of smart display een boompje. Zo kunnen onze klanten ook zien dat ze bijdragen aan de natuur.

Go Forest & Swap slaan dus de handen in elkaar om de impact op de natuur te verkleinen en de kwaliteit van netwerken te verhogen.

Together for a greener world, because we care…

Wie is Go Forest?

Go Forest is een jong bedrijf, opgericht in 2020 door Sarah Parent en Antoine Geerinckx als drijvende krachten achter de missie om bomen te planten en de planeet te redden. 

Go Forest werkt met structurele partners die al zo’n 15 jaar bezig zijn met herbebossing. Net zoals onze bomen, groeit ook ons team. Eén voor één, geweldige mensen met een sterke visie, eindeloos enthousiasme en de motivatie om Go Forest naar het volgende groene niveau te tillen.

 

Genoeg getreuzeld, tijd om te planten! Hoe? Door bomen te planten waar ze het hardst nodig zijn. Go Forest ontwikkelt projecten rond herbebossing, boslandbouw en mangroven. Zo voorzien we onze planeet van nieuwe bomen, en zorgen we ervoor dat de juiste bomen in de juiste regio’s groeien en onderhouden worden. Zo weten we zeker dat de bomen de lokale gemeenschappen helpen om te voorzien in hun levensonderhoud en extra banen creëren.

 

Bekijk hier alles in detail: https://goforest.be/our-projects/belgium/

Comments are closed.